Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че се надява,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че се надява,
Коментари Харесай

Тръмп: Надявам се стенограмата от разговора ми със Зеленски да бъде публикувана

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че се надява, че ще бъде допустимо публикуването на стенограмата от породилия дискусия негов телефонен диалог с президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Тръмп е упрекван, че е насърчавал Зеленски да проверява сина на Джо Байдън, някогашен вицепрезидент и любимец за президентската номинация на американската Демократическа партия. Тези обвинявания бяха подбудени от разкрития на изобличител от американските разследващи служби.

Синът на Байдън - Хънтър, е работил за украинска газова компания от 2014 година, когато татко му е бил вицепрезидент на Барак Обама. Тази компания е обект на следствие под надзора на украински прокурор, който Вашингтон изиска да бъде уволнен поради постигнатите от него жалки резултати в битката с корупцията.

В петък Байдън изиска Тръмп да разгласява стенограмата от диалога със Зеленски. Тогава той сподели също по този начин, че в никакъв случай не е разговарял със сина си за неговите професионални действия зад граница.

"Когато президентът беседва с началник на друга страна, той би трябвало да може да приказва с тези хора и тези хора не желаят да знаят, че са записвани ", сподели през днешния ден Тръмп пред публицисти.

"Не може да се аргументи сходно нещо на един президент и на други страни, само че като оставим това на страна, ние организирахме доста добър диалог, един доста прям и доста открит диалог. Надявам се, че ще могат да го разгласяват ", добави Тръмп.

Днес американският държавен секретар Майк Помпейо не изключи изцяло опцията стенограмата да бъде оповестена. Той напомни, че сходно нещо не се случва доста постоянно и сподели, че няма да е учестно да се направи това, с изключение на при най-екстремни условия.

Случаят породи още веднъж апели за импийчмънт на Тръмп, отправени от национални избраници от Демократическата партия. Кандидатката за президентската номинация на демократите Елизабет Уорън сподели, че е пристигнало времето да се изобличи противозаконното държание на Тръмп и да се стартира процедура по отстраняването му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР