Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че никой от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че никой от
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че никой от съюзниците му не го е упрекнал за търговската война с Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че никой от съдружниците му не го е упрекнал за ескалацията на комерсиалната война с Китай, макар рецензиите на Еманюел Макрон нощес, предадоха Франс прес и ДПА.

Тръмп уточни, че съгласно него съдружниците му "уважават комерсиалната война ". Той сподели това пред публицисти в отговор на въпрос дали съдружниците му са поискали да се откаже от комерсиалната война с Китай.

"Не, това което направи (Китай) е скандално. Никой не ми е казвал това, никой няма да ми го каже ", посочи американският президент.

Държавният глава на Съединени американски щати означи, че сега няма специфичен проект да афишира национално изключително състояние по отношение на спора с Китай, само че че не може да изключи такава опция. "Ще забележим какво ще стане ", сподели той.

Тръмп разгласи също по този начин, че Съединени американски щати са доста покрай огромно комерсиално съглашение с Япония, по което двете страни работят от пет месеца. Той сподели това преди среща с японския министър председател Шиндзо Абе отвън формалната стратегия на срещата на върха на Г-7 в Биариц.

Японски медии оповестяват, че Япония се е съгласила да понижи митата за американско говеждо и свинско, а Съединени американски щати са изразили подготвеност да отсрочат въвеждането на мита от 2,5 на 100 за японските коли, прецизира ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР