Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че за присъединяването на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че за присъединяването на
Коментари Харесай

Тръмп посочи виновника за ситуацията с Крим

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че за присъединението на Крим към Русия е отговорен предшественикът му Барак Обама, оповестява телевизионният канал FOX News в Twitter.

„ По-добре е да попитате президента Обама, защото той го разреши. Това беше по времето на неговата администрация. И той разреши на Русия да похарчи доста пари за Крим. Него би трябвало да питате за какво го е направил”, съобщи Тръмп.

Президентът означи, че е допустимо той да има напълно друго отношение по тази тематика. „ Но вие би трябвало да адресирате този въпрос към Обама. Освен това, това беше отдавна”, разясни той.

Крим и Севастопол влязоха в състава на Русия през март 2014 година, след провеждането на референдум. За присъдиняването им гласоподаваха по-голямата част от участвалите в допитването. В Москва са безапелационни, че процедурата е отговаряла на всички правила на интернационалното право, само че Киев и редица западни страни отхвърлиха да признаят резултатите от гласуването. Руските управляващи неведнъж са подчертавали, че въпросът за принадлежността на полуострова е завършен.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР