Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че вижда в смазващата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че вижда в смазващата
Коментари Харесай

Тръмп видя в победата на Джонсън добър знак за своя успех на изборите догодина

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че вижда в смазващата победа на консерваторите на премиера Борис Джонсън на парламентарните избори във Англия добър знак, че самият той ще бъде избран отново следващата година, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Искам да поздравя Борис Джонсън за фантастичната победа ", сподели Тръмп в Овалния кабинет на Белия дом, където одобри парагвайския си сътрудник Марио Абдо Бенитес.

" Мисля, че това може да е знак, предвещаващ какво ще се случи в нашата страна ", добави американският президент, визирайки, че чака да завоюва нов мандат на изборите в Съединени американски щати през ноември 2020 година

Тръмп към този момент поздрави сърдечно в Туитър своя " другар Борис ", отбелязва " Франс прес ".

Президентът на Съединени американски щати също така приветства в обществената мрежа опцията за договаряне на комерсиална договорка с Англия след Брекзит. " Това съглашение евентуално е доста по-голямо и преференциално от каквото и да било съглашение, което би могло да бъде подписано с Европейския съюз. Браво, Борис! ", написа Тръмп.

По-късно Държавният департамент удостовери готовността на Съединените щати да разширят " солидните стопански връзки " с Англия посредством сключване на двустранно съглашение за свободна търговия, откакто тя напусне публично Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР