Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон се надява

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон се надява
Коментари Харесай

САЩ нападнаха Китай и Русия за КНДР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон се надява да получи повече помощ от съветския общественик Владимир Путин в напъните да се убеди Северна Корея да изостави ракетната си и нуклеарна стратегия, оповестява Ройтерс.

" Основната цел беше да приказваме за Северна Корея, тъй като бихме се радвали доста да получим помощта му за Северна Корея. Китай оказва помощ, Русия не оказва помощ. Бихме желали Русия да помогне ", сподели Тръмп пред публицисти.

Вчера американският водач организира телефонен диалог с Путин. Те разискаха обстановката на Корейския полуостров. Разговорът бе иницииран от Вашингтон.

Междувременно съветското външно министерство разгласи, представено от локални медии, че Русия и Китай са удостоверили желанието си тясно да координират дейностите си за попречване на в допълнение ескалиране на обстановката на Корейския полуостров.

В същото време държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разкритикува Китай, че доставя нефт на Северна Корея и Русия, че употребява севернокорейски служащи.

Пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Тилърсън добави, представен от АП, че двете международни сили с най-близки стопански връзки с Пхенян би трябвало да усилят натиска.

Според него, в случай че севернокорейските служащи не престават да печелят пари " при условия като иго ", употребявани за финансиране на нуклеарната стратегия на КНДР, това " слага под въпрос отдадеността на Русия като сътрудник за мир ".

Докато не престават доставките на нефт за Северна Корея, продължи топ дипломатът на Съединени американски щати, Вашингтон също слага под въпрос уговорките на Китай за " разрешаване на проблема, който има съществено отражение върху сигурността на китайските жители ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи пък пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осведоми Ройтерс, че неотложно би трябвало да се възстановят каналите за връзка със Северна Корея, в това число военните канали и тези сред Южна Корея и КНДР, с цел да се понижи рискът от неточност, която да ескалира в спор.

Тилърсън увери, че Съединени американски щати ще оставят отворени каналите за връзка с КНДР. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР