Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че участието на Северна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че участието на Северна
Коментари Харесай

Включването на Северна Корея е предотвратило провал за олимпийските игри, смята Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че присъединяване на Северна Корея в олимпийските игри в Пьонгчанг е избавило конкуренцията от " голям неуспех ". Според него наличието на комунистическата страна на зимните игри е изиграло решаваща роля за мира на Корейския полуостров.

" Северна Корея способства извънредно доста, когато олимпийските игри бяха под въпрос. Те реализираха извънреден триумф с присъединяване си на игрите, които щяха да се трансфорат в голям неуспех, евентуално даже нямаше да бъдат открити ", сподели Тръмп при срещата си с севернокорейския водач Ким Чен-ун в Сингапур.

Двамата държавни глави се споразумяха за унищожаване на нуклеарното оръжие на Северна Корея и стратегиите за него и постигането на резистентен кротичък режим на Корейския полуостров.

Зимните игри в Пьонгчанг имаха историческа роля в стоплянето на връзките сред Северна и Южна Корея. Двете страни оставиха настрани напрежението между тях, като минаха под общия байрак на Корейския полуостров в церемониите по откриването и закриването.

Северна и Южна Корея участваха с единен тим в хокея при дамите. Общо 23 севернокорейски състезатели се включиха в игрите.

Международният олимпийски комитет (МОК) беше с съществена заслуга за присъединяване на Северна Корея в Пьонгчанг и запазването на мира на Корейския полуостров. МОК води договаряния с комунистическата страна за наличието й на летните игри през 2020 година в Токио макар обтегнатите връзки сред Северна Корея и Япония.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (296)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР