Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че след като е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че след като е
Коментари Харесай

Тръмп: Изгубил съм между 3 и 5 млрд. долара, откакто станах президент. Не ми пука!

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че откакто е станал държавен глава, е изгубил близо 5 милиарда $, съобщи ТАСС.

На тази стойност Тръмп прави оценка загубите, които е претърпял, защото се е отказал от кариерата си на предприемач, като включва в нея и разноските за юристи по отношение на подадени против него тъжби.

" Това да съм президент на Съединени американски щати евентуално ми коства сред три и пет милиарда $ ", сподели Тръмп, представен от телевизия Ен Би Си. " Все ми е едно обаче, това не ме интересува ", добави той.

В изявлението си президентът на Съединени американски щати за следващ път разгласи, че ще се кандидатира следващата година за втори мандат на поста.

" Това, че съм президент, ми коства цяло положение ", акцентира Тръмп.

Телевизия Ен Би Си направи ангажимента, че изказванието на американския президент няма по какъв начин да бъде тествано.

Сегашният собственик на Белия дом неведнъж е заявявал, че положението му надвишава 10 милиарда $. Според оповестената през март ранглиста на списание " Форбс " обаче общата стойност на неговите активи е към 3,1 милиарда $, осведоми Българска телеграфна агенция.

По време на предизборната акция през 2016 година Тръмп съобщи, че счита да разгласява данъчните си заявления, само че по този начин и не го направи. Обяснението му бе, че това е поради инспекциите, които се вършат на неговия бизнес.

Тръмп сподели, че юристите му го поучават да не разкрива тези данни. През май 2017 година той съобщи в изявление, че може да разгласява данъчните си заявления единствено откакто напусне президентския пост.

Още преди да встъпи в служба, Тръмп разгласи, че е напуснал всичките си постове в своята бизнес империя и ги е трансферирал на синовете си Доналд и Ерик. Президентът на Съединени американски щати също така консолидирал всичките си компании, тъй че да имат общо счетоводство и отчетност. Вместо да продаде своите активи, Тръмп ги превел на тръстов фонд, ръководен от синовете му.

Вместо да продаде своите активи, Тръмп ги превел на тръстов фонд, ръководен от синовете му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР