Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме още

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме още
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Още днес ще забраня ТикТок в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще предприеме още през днешния ден дейности за възбрана на приложението ТикТок на територията на Съединени американски щати.

По-рано беше оповестена информация, че администрацията на президента възнамерява да подреди на китайското дружество ByteDance да продаде каузи си в приложението. Вчера американски медии оповестиха, че софтуерният колос ''Майкрософт'' води договаряния да го закупи.

Що се отнася до ТикТок - забраняваме го на територията на Съединени американски щати, съобщи Тръмп пред медиите на борда на самолета „ Еър Форс Уан “, с който се връщаше от Флорида.

Президентът се аргументира, че може да употребява изключителни стопански пълномощия или декрет, с цел да наложи това свое решение.

Тръмп посети щата Флорида, застрашен от урагана Исаяс и пандемията

Видеоприложението провокира опасения в Съединени американски щати, че китайското държавно управление може да цензурира сериозни към него клипове, или да получи информация за потребителите, отбелязва Асошиейтед прес. Компанията упорства, че не цензурира клипове и не би предоставила на Пекин данни за американски консуматори, даже в случай че китайските управляващи изискат това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР