Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ въвеждат санкции

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ въвеждат санкции
Коментари Харесай

Президентът Тръмп заяви, че САЩ въвеждат санкции срещу Националната банка на Иран


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати вкарват наказания срещу Националната банка на Иран. „ Това е най-високото равнище на наказания, което в миналото е налагано против тази страна “, е споделил Тръмп пред публицисти. В отговор на въпрос за опцията за военни ограничения срещу Иран, той е споделил, че Съединени американски щати „ постоянно са подготвени “.

От своя страна министъра на финансите Стивън Мнучин е декларирал, че банката е била „ финален източник на средства “ за ръководещите в Иран. Това излиза наяве от известие на интернационалните организации. Според тях, министърът на финансите е обяснил, че в листата със глобите е и компанията Etemad Tejarate Pars.

Националната банка на Иран е е с активи, които от 2016 година се правят оценка на 80 милиарда $.

Санкциите са въведени поради „ поддръжка на тероризма “, а в прессъобщение министерство на финансите на страната изяснява на какви организации са предоставяни средства. Компанията Etemad Tejarate Pars отново съгласно известието се употребява за прикриване на финансови преводи за закупуване на въоръжение за министерство на защитата. „ Откритото нахлуване на Иран против Саудитска Арабия е недопустимо. С дейностите си министерство на финансите удря по значим механизъм за финансиране, който иранският режим употребява за поддръжка на терористичната си мрежа “, се споделя още в прессъобщението.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР