Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че паралелно с възстановяването

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че паралелно с възстановяването
Коментари Харесай

Тръмп е готов да работи над споразумението с Иран по въпросите, предизвикващи недоволството на САЩ


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че редом с възобновяване на американските наказания против Иран е отворен за разискване на въпросите, предизвикващи недоволството на американската страна.

„ Докато продължаваме да оказваме оптимален напън върху иранския режим, аз оставам отворен за по-голям обсег на съглашението, касаещо целият набор от злоумишлените дейности на режима. В частност става дума з програмата за разработка на балистични ракети и за поддръжката на тероризма “, отбелязва в изказването на Доналд Тръмп от понеделник, оповестено от Белия дом.

„ С неспокойствие чакаме деня, когато народът на Иран и всички поданици на този район ще могат да просперират в безвредни и мирни условия “, се споделя още в изказването. В документът президентът удостоверява, че част от американските наказания ще бъдат възобновени от през днешния ден 7 август, а останалите – на 5 ноември 2018 година

Освен това Доналд Тръмп приветства дейностите на „ доста интернационалните компании, които към този момент са изразили желанието си да изоставен иранския пазар “, а също по този начин и страните, намалили вноса на ирански нефт.

Реакцията на президента на Иран Роухани остава обаче неизменима. Според него концепцията за по едно и също време водене на договаряния и възобновяване на глобите е безсмислена. Според известия на западните медии, президентът на Иран е декларирал, че това предложение е „ изцяло безсмислено “ по време на изявление, направено в понеделник. Президентът на Иран Хасан Роухани се е оповестил освен това за търсене на решение на различията със Съединени американски щати по пътя на дипломацията. „ Ние постоянно сме били на страната на дипломацията и договарянията. За договаряния обаче е нужна почтеност “, е подчертал иранският президент.

„ Съединени американски щати възвръщат глобите против Иран и излизат от договорката от 2015 година, а по-късно желаят да водят с нас разговор. Призивът на Доналд Тръмп за водене на директни договаряния е ориентиран към влияние върху аудиторията вътре в страната в преддверието на американските избори (междинните избори през ноември 2018 г.), а и към това да всея безпорядък в Иран “, счита Роухани.

По-рано от Техеран нееднократно оповестиха, че какъвто и да е преговорен развой сред Съединени американски щати и Иран би могъл да стартира след връщането на Съединени американски щати в нуклеарната договорка.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 8 май 2018 година съобщи за излизането на страната от Съвместният изчерпателен проект за деяние и възобновяване в цялостен размер на едностранните наказания във връзка с Иран. Впоследствие иранската страна заяви, че е съгласна да остане в Съвместния проект по нуклеарната стратегия, единствено в случай че останалите сътрудници без Съединени американски щати могат да обезпечат всички задължения по това съглашение. В частност става въпрос за уговорките в региона на стопанската система. В същото време Техеран предизвести, че в случай че спазването на параметрите на Съвместния изчерпателен проект за деяние стане неизгодно за страната, то Техеран ще излезе от съглашението.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР