Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Имаме военен вариант и за Венецуела

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че обмисля възможна военна интервенция против Венецуела в отговор на дейностите на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, заяви Асошиейтед прес.

„ Разполагаме с доста разновидности за Венецуела, не изключвам военния вариант”, съобщи Тръмп пред публицисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Правителството на Тръмп към този момент наложи поредност от наказания против Мадуро и няколко десетки някогашни и сегашни венецуелски публични представители, напомня АП.

Военна интервенция обаче би означавала изключителна ескалация на ответните ограничения на Съединени американски щати, отбелязва организацията.

Заплахата на Тръмп за военна интервенция във Венецуела е „ акт на лудост”, разяснява министърът на защитата на южноамериканската страна Владимир Падрино, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес.

„ С този екстремистки хайлайф, който управлява Съединени американски щати, кой знае какво ще се случи на света”, сподели военачалник Падрино по националната телевизия.

Министърът на връзките Ернесто Вилегас назова изказването на Тръмп „ невиждана опасност против националния суверенитет”.

Пентагонът съобщи във връзка изказването на Тръмп, че американските военни са подготвени да пазят жителите на Съединени американски щати и американските национални ползи, само че окачестви като „ безпочвени” клеветите на Каракас за планувана военна интервенция от страна на Съединени американски щати.

Същевременно Тръмп е отхвърлил молбата на венецуелския си сътрудник Николас Мадуро да беседват по телефона, заяви Белият дом в изказване.

„ Мадуро отхвърли да се вслуша в апелите на Съединени американски щати да почита конституцията на Венецуела, да освободи политическите пандизчии и да приключи всички нарушавания на правата на индивида (…) Вместо това Мадуро избра пътя на диктатурата”, отбелязва Белият дом.

„ Съединените щати поддържат народа на Венецуела пред лицето на продължаващото подтисничество от страна на режима на Мадуро. Президентът Тръмп на драго сърце ще беседва с водача на Венецуела незабавно откакто там бъде възобновена демокрацията”, се споделя още в изказването.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР