Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна
Коментари Харесай

Доналд Тръмп заяви, че обмисля военни действия срещу Венецуела

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че обмисля възможна военна интервенция против Венецуела в отговор на дейностите на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, оповестиха Асошиейтед прес и ТАСС.
 
" Разполагаме с доста разновидности за Венецуела, не изключвам военния ", съобщи Тръмп пред публицисти в частния си голф клуб в Ню Джърси. Преди това той се срещна там с държавния секретар Рекс Тилърсън, непрекъснатия представител на Съединени американски щати Ники Хейли и съветника на Белия дом по въпросите на националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър.

Съединени американски щати постановиха наказания на президента на Венецуела
 
Правителството на Тръмп към този момент наложи поредност от наказания против Мадуро и няколко десетки някогашни и сегашни венецуелски публични представители, напомня АП. Но една военна интервенция би означавало изключителна ескалация на ответните ограничения на Съединени американски щати, отбелязва организацията.
 
Пентагонът съобщи във връзка изказването на Тръмп, че американските военни са подготвени да пазят жителите на Съединени американски щати и американските национални ползи, само че окачестви като " безпочвени " клеветите на Каракас за планувана военна интервенция от страна на Съединени американски щати.

Намесва ли се Съединени американски щати във вътрешните работи на Венецуела?
 
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли молба на венецуелския си сътрудник Николас Мадуро да беседват по телефона, заяви Белият дом в изказване, представено от Асошиейтед прес и ТАСС.
 
Мадуро отхвърли да се вслуша в апелите на Съединени американски щати да почита конституцията на Венецуела, да освободи политическите пандизчии и да приключи всички нарушавания на правата на индивида, се показва в изказването. " Вместо това Мадуро избра пътя на диктатурата ", отбелязва Белият дом.
 
" Съединените щати поддържат народа на Венецуела пред лицето на продължаващото подтисничество от страна на режима на Мадуро. Президентът Тръмп на драго сърце ще беседва с водача на Венецуела незабавно откакто там бъде възобновена демокрацията ", се споделя още в изказването.

Европейски Съюз не признава учредителното заседание във Венецуела
 
Заплахата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за военна интервенция във Венецуела е " акт на полуда ", съобщи министърът на защитата на южноамериканската страна Владимир Падрино, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес. " С този екстремистки хайлайф, който управлява Съединени американски щати, кой знае какво ще се случи на света ", сподели военачалник Падрино по националната телевизия.
 
Министърът на връзките Ернесто Вилегас назова изказването на Тръмп " невиждана опасност против националния суверенитет ".

Мадуро се присмя на американските наказания против него
 
Междувременно Перу експулсира посланика на Венецуела в символ на митинг против новоизбраното Учредително заседание, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 
Посланик Диего Молеро разполага със период от пет дни да напусне Перу, съобщи външното министерството в Лима. Министерството отхвърли да одобри дипломатическия митинг на Каракас против отхвърли на 12 страни от района да признаят Учредителното заседание на Венецуела, което има задачата да прекрои конституцията и системата на ръководство, с цел да заздрави властта на Мадуро и на ръководещата Единна социалистическа партия на Венецуела.

Опозицията във Венецуела прикани за митинг в цялата страна
 
Във вторник Перу събра външни министри от Южна, Централна и Северна Америка, които в взаимно изказване осъдиха " разбиването на демократичния строй във Венецуела " и обявиха, че не признават Учредителното заседание и всички решения, които то ще вземе.
 
Венецуелското държавно управление от своя страна подреди на ръководителя на перуанското посолство в Каракас да напусне страната и назова президента на Перу Пабло Кучински " зложелател " на Венецуела и на латиноамериканското единение.

Венецуелските депутати отхвърлиха решенията на Учредителното заседание
 
В изявление за Ройтерс през вчерашния ден Кучински прикани Мадуро да се отдръпна от поста си и съобщи, че няма желание да се среща с него. По тематиката Учредителното заседание във Венецуела в профил основния прокурор След вота във Венецуела: Започва следствие за фалшификация
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР