Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не желае да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не желае да
Коментари Харесай

Доналд Тръмп хвали Борис Джонсън и отрича, че иска NHS

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не желае да се меси в английските избори, само че счита, че актуалният министър председател Борис Джонсън е доста кадърен и ще свърши добра работа, предава БНР.
Англия ще гласоподава на предварителни общи избори на 12 декември, като тези избори ще дефинират и бъдещето на нейната стопанска система и ще решат дали страната да напусне Европейския съюз при започване на идната година или да се организира втори референдум по въпроса за Брекзит.
" Мисля, че Борис е доста кадърен и мисля, че ще свърши добра работа ", означи Тръмп преди срещата на върха на НАТО в Лондон.
Попитан дали може да работи с водача на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин, Доналд Тръмп сподели, че може да работи с всеки. " Мога да работя с който и да е. Аз съм човек, с който може доста елементарно да се работи ", уточни той.
Тръмп също по този начин удостовери поддръжката си за Brexit, което съставлява централна тематика и цел на предизборната акция на Борис Джонсън, като в това време отхвърли спекулациите на лейбъристите, че Съединени американски щати са заинтригувани да получат достъп до английската национална здравна работа (NHS) при една бъдеща двустранна договорка с Англия.
На въпрос дали NHS може да бъде на масата на комерсиалните диалози след Брекзит, Тръмп отговори: " Не, изрично не. Нямам нищо общо с това. Никога даже не съм мислил за това, почтено казано ".
Перспективата за присъединяване на Съединени американски щати в NHS се употребява от лейбъристите в предизборната акция за офанзива против премиера Борис Джонсън и неговата консервативна партия. Според тях Джонсън желае да продаде елементи от обществено финансираната система на опазване на здравето в Обединеното кралство на американски компании. Джонсън неведнъж акцентира, че това не е правилно.
Междувременно последно изследване на организация Kantar, извършено сред 28-и ноември  2-ри декември демонстрира, че Консервативната партия на Борси Джонсън се употребява с доверието на 44% от английските гласоподаватели (повишение с един пункт по отношение на предишно изследване на същата агенция), до момента в който доверието в Лейбъристката партия остава непроменено на равнище от 32%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР