Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че желае Украйна и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че желае Украйна и
Коментари Харесай

Тръмп призова и Китай да разследва Джо Байдън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че желае Украйна и Китай да проверяват неговия политически съперник Джо Байдън и сина му, съобщи Ройтерс.

Агенцията означи, че по този метод Тръмп намерено приканва към дейности, които провокираха следствието на демократите в Конгреса за неговото вероятно премахване от Белия дом. Разследването е във връзка разкритията, че на 25 юли в телефонен диалог Тръмп е притискал украинския президент Володимир Зеленски да проверява бизнеса на Хънтър Байдън.

" Бих предложил те да стартират следствие против семейство Байдън ", сподели президентът в отговор на въпрос какво е изискал от Зеленски. На излизане от Белия дом на път за Флорида президентът добави, че съгласно него Китай също би трябвало да проверява двамата Байдън. " Впрочем Китай също би трябвало да стартира следствие против Байдънови. Защото станалото в Китай е толкоз неприятно, колкото станалото в Украйна ", сподели Доналд Тръмп.

Според Ройтерс тези думи загатват за недоказаните обвинявания на Тръмп и юриста му против бизнеса на Байдън наследник и татко в Китай, предава Българска телеграфна агенция.

По-късно ръководителят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на Конгреса, демократът Адам Шиф сподели, че Тръмп е нарушил клетвата, положена при встъпване в служба, като е изискал от Китай да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

" Президент на Съединени американски щати, който предизвиква непозната страна да се намесва, с цел да помогне на неговата акция, като проверява негов съперник, е фундаментално нарушаване на президентската клетва. Това заплашва нашите избори. Това заплашва нашата сигурност. Това би трябвало да бъде наказано от всеки член на този орган, както от демократите, по този начин и от републиканците ", сподели Шиф.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР