Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Израел също трябва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Израел също трябва
Коментари Харесай

Тръмп: Израел и Палестина да се готвят за сериозни компромиси

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Израел също би трябвало да направи "значителни взаимни отстъпки " за постигането на мир с палестинците, съобщи Reuters

В изявление за консервативния израелски ежедневник "Хайом ", което би трябвало да бъде оповестено напълно в неделя, Тръмп разказва решението си да признае Ерусалим за столица на Израел като "връхна точка " на първата година от мандата си.

"Исках да стане ясно, че Ерусалим е столица на Израел. Що се отнася до съответните граници, ще окажа цялостната си поддръжка за това, за което двете страни се спогодят между тях ", споделя той. "Мисля, че двете страни би трябвало да създадат обилни взаимни отстъпки, с цел да бъде допустимо постигането на спокойно съглашение ", прибавя той, без да прецизира какви отстъпки има поради.



Интервюто съответствува с следващата демонстрация на напрежение сред палестинското управление и американския дипломат в Израел Дейвид Фрийдман във връзка убийството на еврейски преселник от палестинец.

След като в понеделник заселникът бе погубен с нож, Фрийдман написа в Twitter, че е дарил кола за спешна помощ за селището на убития и укори палестинските водачи, че възхваляват килъра.



Последва отговор на Набил Абу Рудейна, представител на президента Махмуд Абас, който упрекна посланика на Съединени американски щати, че поддържа окупацията на палестински територии, и го попита кой съставлява той: Америка или Израел.

При разгласяването на решението си за Ерусалим на 6 декември Тръмп не изключи наличието в града на палестинци. Последните обаче желаят Източен Ерусалим за столица на своята бъдеща страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР