Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че историческата среща между

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че историческата среща между
Коментари Харесай

Тръмп разкри как е минала срещата между Си Дзинпин и Ким Чен-ун и кой няма търпение да се срещне с него

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че историческата среща сред водачите на Китай и Северна Корея е минала доста добре и че Ким Чен-ун чака с неспокойствие да организира среща на върха с американския президент.

„ Снощи получих известие от Си Дзинпин от Китай, че срещата му с Ким Чен-ун е минала доста добре и Ким чака с неспокойствие да се види с мен “, написа Тръмп в „ Туитър “.



„ А в това време и за жалост, оптималните наказания и напън би трябвало да бъдат съхранени непременно “, добави той, след края на тайната тридневна среща межди Ким и Си в Пекин.

Междувременно и Пекин и Пхенян потвърдиха, че Ким Чен-ун е бил в китайската столица, оповестява Би Би Си. Разговорите са били сполучливи, осведоми Китайската осведомителна организация „ Синхуа “.

Ким дошъл дружно с жена си Ри Сол-ю с трен в неделя и си тръгнал във вторник вечерта. По време на визитата той уверил китайския водач, че е решен да се откаже от нуклеарните оръжия, само че при избрани условия.

„ Въпросът с премахването на нуклеарните оръжия от Северна Корея може да бъде решен, в случай че Южна Корея и Съединени американски щати отговорят на нашите старания с благосклонност, основат атмосфера на мир и непоклатимост до момента в който подхващат прогресивни и съгласувани стъпки за реализирането на мира “, споделил Ким.

Условията, които той слага, включват унищожаване на нуклеарната гаранция на Съединени американски щати над Южна Корея.

Севернокорейската държавна новинарска организация назовава срещата „ крайъгълен камък “ в подобряването на двустранните връзки с Китай. Пристигането на Ким в Пекин било скрито. Китай заяви, че визитата била неофициална, по тази причина нямало авансово известие. Това пък породи спекулации кой е бил във влака, когато той дошъл.

Заради неофициалния темперамент на срещата някои от протоколните процедури не били спазени. Така да вземем за пример знамето на Северна Корея не било издигнато към Голямата зала на площад „ Тянанмън “, както когато се посрещат задгранични делегации. За сметка на това имало почетна защита и прием в Голямата зала.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР