Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има голямо единство

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има голямо единство
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Има голямо единство в Г-7 по иранския въпрос

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че има огромно единение в Г-7 по иранския въпрос, по-специално по тематиката, че Техеран не трябва да се снабдява с нуклеарно оръжие, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Има огромно единение. В общи линии постигнахме решение ", сподели Тръмп пред кореспонденти на среща с немската канцлерка Ангела Меркел. Тя обаче, седейки до него, съобщи, че договарянията за реализиране на тази цел "напредват постепенно ".

Тръмп похвали Меркел, като съобщи, че тя е "много интелигентна жена и е изцяло наясно по какъв начин стоят нещата ", още преди множеството от другите хора да са го разбрали, съобщи ДПА.

На журналистически въпроси дали е смутен, че единствената лидерка измежду страните от Г-7 може скоро да напусне канцлерския пост, Тръмп отвърна, че няма да се учуди, в случай че Меркел се задържи по-дълго от предстоящото. "Тя може да ви изненада ", сподели той.

Тръмп сподели, че скоро ще посети Германия. "Имам и немска кръв, ще отида там. Много скоро ще отидем в Германия ", сподели той.

Американският водач съобщи, че е реализирано решение за ориста на десетките джихадисти от "Ислямска страна " в американски плен, съобщи Асошиейтед прес. Според него е незаслужено Съединени американски щати да заплащат за държането на тези екстремисти. Той уточни, че доста от тях идват от Европа, в това число от Германия, и че желае Европа да си ги прибере.

Меркел сподели, че страната й към този момент е приела доста имигрантски фамилии, само че означи, че Европейски Съюз е зает с решение на въпроса.

Тръмп съобщи, че идната среща на върха на Г-7 през 2020 година, на която хазаин са Съединени американски щати, евентуално ще се състои в неговия голф курорт покрай Маями. Той посочи, че още не е взето решение, само че уточни, че никое друго от обсъжданите места не е по-подходящо, посочи, че парцелът му е на няколко минути път от летището на Маями и разполага с задоволително пространство и обособени здания за всяка от делегациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР