Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че генералният секретар на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че генералният секретар на
Коментари Харесай

Тръмп назова най-големия си фен в света

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е най-големият му почитател, оповестяват международните издания.

Според неговите думи, Столтенберг "му е доста признателен за това, че съдружниците в алианса са нараснали разноските си за защита ".

През ноември 2019 година бе обявено, че Съединени американски щати се надяват на нарастване на военните разноски на всички страни от НАТО до два % от Брутният вътрешен продукт до 2024 година През 2016 година единствено четири страни членки на НАТО реализираха такива разноски, до момента в който в този момент девет държави-членки на НАТО харчат контрактуваната сума за разноските за защита.

В същия месец Тръмп реши да понижи разноските на Съединени американски щати за финансиране от НАТО. Белият дом искаше да понижи каузи на приходите в алианса от 22 на 16 %, възлагайки останалата част на други страни от блока.

През 2018 година Тръмп изиска водачите на страните членки на Северноатлантическия алианс да удвоят военните си разноски. Според него, вместо откритите два %, страните от НАТО би трябвало да отделят четири % от Брутният вътрешен продукт за военни потребности.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР