Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ФБР губи прекалено

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ФБР губи прекалено
Коментари Харесай

Тръмп обвини ФБР за стрелбата във Флорида

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ФБР губи прекомерно доста време в опитите си да потвърди, че е имало сговор сред неговите помощници и Русия по време на президентските избори през 2016 година и по тази причина е изпуснало Никълъс Крус, който в сряда простреля 17 души в учебно заведение в град Паркленд, в щата Флорида, съобщи АП.

"Много печално е, че ФБР е пропуснало всичките многочислени сигнали, против причинителя на стрелбата в учебно заведение в щата Флорида. Това е недопустимо ", написа в Туитър американският държавен глава.

Те (ФБР) губят прекомерно доста време да потвърдят, че е имало съветски сговор с акцията на Тръмп - няма никакъв сговор. Върнете се към главните си отговорности и дайте мотив на всички ни да се гордеем, добави президентът на страницата си в Туитър.

Губернаторът на Флорида Рик Скот прикани шефа на ФБР Кристофър Рей да подаде оставка.

Хиляди възпитаници, родители, учители и съседи стачкуваха във Форт Лодърдейл през вчерашния ден, настоявайки за смяна в американските закони за огнестрелните оръжия, откакто 17 души бяха убити в учебно заведение в Паркланд, на двайсетина километра оттова, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрацията даде политически израз на възходящия публичен яд след касапницата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас ". На митинга пред постройката на федералния съд във Форт Лодърдейл 18-годишната Ема Гонзалес, ученичка от гимназията, оживяла от стрелбата, осъди политиците, които отхвърлят да затегнат контрола над огнестрелните оръжия и получават дарения от мощното оръжейно лоби. Когато тя, разплакана, извика "Срам за вас ", множеството стартира да скандира думите й. Момичето непосредствено атакува президента Доналд Тръмп, получил финансова поддръжка по време на предизборната си акция през 2016 година от НРА, Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР