Президентът на САЩ Доналд Тръмп затвърди желанието си да изтегли

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп затвърди желанието си да изтегли
Коментари Харесай

Тръмп: Талибаните искат мир. Те са уморени

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп затвърди желанието си да изтегли американските военни от " безкрайните войни " в Сирия и Афганистан. Той съобщи това в изявление за Си Би Ес довечера. Тръмп цитира високата цена в кръв и пари, които страната е трябвало да заплати за годините борби в Афганистан. " Ние виждаме какво стана с талибаните. Те желаят мир. Те са изтощени. Всички са изтощени ", съобщи президентът.


Коментарите на Тръмп идват в миг, когато ръководителят на американското разузнаване предизвести, че сходно евакуиране от Афганистан и Сирия може да разреши на Ал-Кайда и Ислямска страна да се засилват.

Тръмп съобщи още, че скоро ще разгласи евакуиране " на 100% от халифата " един път, откакто се завърши с групите на Ислямска Държава в Ирак и Сирия. " Ние сме на 99% в този момент. Ще бъдем и на 100% ", сподели Тръмп, който се чака да разгласи това по време на годишното си послание към страната във вторник.

В изявлението си той съобщи, че в случай че екстремистите се засилват " ние ще се върнем, в случай че се постанова ".

Според Тръмп американското военно наличие в Ирак е " съвършено ситуирано, тъй че да следи за проблеми във всички елементи на Близкия Изток ".

" Ние би трябвало да излезем от тези безкрайни войни и да върнем нашите хора вкъщи ", добави президентът.
 Съединени американски щати остават в Сирия, до момента в който Турция не обезпечи сигурност за кюрдските войски Съединени американски щати остават в Сирия, до момента в който Турция не обезпечи сигурност за кюрдските войски
Съединените щати няма да се изтеглят от Сирия до момента в който Турция не обезпечи отбрана на кюрдските бойци, сражаващи се с Ислямска страна. Това ново изискване о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР