Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Европа с 25% мито

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Европа с 25% мито
Коментари Харесай

Митата на Тръмп върху вносни коли може да спре PSA от завръщане в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши Европа с 25% мито върху импортираните коли. Това ще се отрази трагично освен на задграничните автоконцерни, само че и на вътрешния пазар в Щатите, тъй като тези ограничения ще доведат до увеличение на цените на транспортните средства.

Въвеждането на цените ще съставлява същинска злополука за PSA Peugeot-Citroen, защото френският тръст се намира директно покрай завръщане на американския пазар, а сходна смяна е допустимо даже да осуети проектите им.

Изпълнителният шеф на PSA за Северна Америка Лари Доминик заяви тази седмица, че митата въздействат върху цената и времето, които са нужни, с цел да се внесат колите. Той добави, че френският автоконцерн към този момент е почнал да проектира бъдещите си модели, които дават отговор на американските условия за сигурност и нездравословни излъчвания. Припомняме, че PSA напусна пазара в Съединени американски щати през 1991 година

В момента американското Министерството на търговията проверява дали въздействието на импортираните коли върху вътрешния пазар съставлява опасност за националната сигурност. Това е единственият юридически път, по който президентът може да наложи новите цени. Безопасно е да се каже, че това е извънредно непопулярно предложение и съвсем всички, които са наранени от него - политици, производители на коли, снабдители и икономисти са срещу въвеждането на митата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР