Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес да спре финансовата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес да спре финансовата
Коментари Харесай

Тръмп спира парите за държавите, които гласуват в ООН против решението му за Йерусалим

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши през днешния ден да спре финансовата помощ за страните, които гласоподават в Организация на обединените нации в поддръжка на проекторезолюцията против решението му да признае Йерусалим за столица на Израел.

" Те получават стотици милиони, даже милиарди долари, а ще гласоподават против нас. Е, ние следим тези гласувания. Нека да гласоподават против нас. Ще спестим много пари. Не ни визира ", съобщи Тръмп пред публицисти.

Общото заседание на Организация на обединените нации е свикало за на следващия ден специфична сесия по искане на арабски и мюсюлмански страни във връзка провокиралото разногласия решение на Тръмп.

В понеделник Съединени американски щати блокираха приемането на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации срещу признаването на Йерусалим за столица на Израел.

За резолюцията гласоподаваха 14 страни членки на Съвета за сигурност, като се изключи Съединени американски щати, чиято делегация наложи несъгласие.

В проекторезолюцията се акцентира, че всички решения, ограничения и дейности, които трансформират или допускат смяна на характера, статута и демографския състав на Йерусалим, нямат юридическа мощ и би трябвало да бъдат анулирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР