Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи мита за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи мита за
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да наложи мита за вноса на европейски автомобили

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи мита за вноса на европейски коли, в случай че Европейски Съюз погне американските компании поради новите мита за вносната стомана и алуминий, съобщи „ Ройтерс “

Изказването на Тръмп в Twitter демонстрира, че американският държавен глава отхвърля да отстъпи от своята позиция макар натиска от бизнеса в Съединени американски щати и задграничните търговски сътрудници на страната, които са разтревожени от опцията за започване на комерсиална война.

„ Ако Европейски Съюз желае още повече да усили така и така високите си мита и бариери за американските компании, които оперират там, ние просто ще въведем мито за техните коли, които свободно влизат в Съединени американски щати. Те вършат невъзможна продажбата на наши коли и други артикули на тяхна територия. Голям търговски дисбаланс! “

If the E.U. wants to further increase their already massive tariffs and barriers on U.S. companies doing business there, we will simply apply a Tax on their Cars which freely pour into the U.S. They make it impossible for our cars (and more) to sell there. Big trade imbalance!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 3, 2018

В момента Съединени американски щати постановат мито от 2,5% за колите и 25% за вановете и пикапите, идващи от Европа, до момента в който Европейски Съюз поддържа налог от 10% за колите, създадени в Съединените щати.

Германските автомобилни производители на коли Volkswagen, Daimler и BMW имат доста фабрики в Съединени американски щати, като единствено в Южна Каролина баварската компания дава работа на повече от 9000 души, което я трансформира в един от най-големите работодатели в щата.

Съединените щати съставляват към 15% от международните продажби на марките Mercedes-Benz и BMW, 12% от продажбите на Audi и 5% от продажбите на VW.

В автомобилната промишленост Съединени американски щати имат недостиг от 22,3 милиарда $ с Германия и 7 милиарда $ с Англия.

Дотук се стигна, откакто в четвъртък Тръмп съобщи, че ще наложи мита от 25% за вноса на стомана и 10% за вноса на алуминий, с цел да отбрани локалните производители.

На идващия ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи пред немската телевизия, че Европейски Съюз ще наложи мита върху мотоциклетите Harley-Davidson,  бърбана и дънките Levi’s.

Въпреки това, Тръмп написа в Twitter, че „ комерсиалните войни са положителни “ и „ лесни за продобиване ", разтърсвайки финансови пазари в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР