Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас
Коментари Харесай

Тръмп нарече стрелбата в Лас Вегас абсолютно зло

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп жигосах стрелбата в Лас Вегас и я дефинира като " безусловно зло " , без да спомене групировката Ислямска страна, поела отговорността за нападението, предадоха Франс прес и ДПА.

" Снощи един човек откри огън по огромна група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той умъртви брутално над 50 души и действието му съставлява безспорното зло " , съобщи президентът на Съединени американски щати. Той добави, че ще посети Лас Вегас в сряда.

Най-малко 400 души са ранени п ри нападението, напомня Агенция Франс Прес.

Тръмп съобщи, че страната изпитва горест и потрес от нещастието в Лас Вегас и похвали напъните на полицията, която откри за минути нападателя на 32-ия етаж на хотел и щурмува стаята му.

" Скоростта, с която действаха, е смайваща и предотврати загубата на още човешки животи ", акцентира Тръмп. " Откриването на стрелеца толкоз бързо след първите изстреляни патрони е нещо, за което ще бъдем постоянно признателни. Това демонстрира какво е същинският професионализъ м ", добави президентът.

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските държавни институции в страната и зад граница да бъдат спуснати на половина поради нещастието в Лас Вегас, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на Белия дом.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати пък заяви, че няма съответни достоверни закани против други публични места в страната, съобщи Асошиейтед прес.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР