Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно има властта да се

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно има властта да се
Коментари Харесай

Тръмп можел да се самопомилва за аферата с Русия, но не искал

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп евентуално има властта да се помилва самичък в аферата с тайния сговор с Русия, само че не има намерение да го направи . Това разяснява неговият юрист Руди Джулиани, представен от американските медии.

Специалният прокурор Робърт Мюлър проверява ролята на Русия в американските президентски избори през 2016 година и дали Тръмп е попречил правораздаването.

Въпросът за самопомилването породи, откакто в. " Ню Йорк таймс " разгласява писмо до Мюлър от юристите на Тръмп. В него те показват, че той имал безспорна власт като шеф на правосъдната система на Съединени американски щати да приключи следствията, или " даже да упражни властта си да помилва ".

 Доналд Тръмп-младши: Не мога да си спомня дали съм обсъждал съветското следствие с татко ми
Доналд Тръмп-младши: Не мога да си спомня дали съм обсъждал съветското следствие с татко ми

Днес комисията разгласява повече от 1 800 страници стенограми

Такива безспорни пълномощия, акцентират юристите на Тръмп, значат, че той не би могъл да попречва правораздаването във всеки проблем.

Джулиани беше запитан в телевизионно изявление дали Тръмп има пълномощия да се самопомилва . Ръководителят на адвокатския екип на президента дал отговор, че " евентуално има ", само че добавил: " Той няма желание да се самопомилва . "

Той коментирал още, че " политическите последици от това ще бъдат тежки. Помилването на други хора е едно нещо. Помилването на себе си е друго ".

 Прекратете следствието на Русия, прикани Тръмп
Прекратете следствието на Русия, прикани Тръмп

Пълен лов на вещици

Говорейки пред CNN, водачът на републиканското болшинство в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) Кевин Маккарти посочи, че никой президент не следва да се самопомилва .

Всичко това произтича от следствието на специфичния прокурор Мюлър за хипотетичен скришен сговор сред предизборния щаб на Тръмп и съветските управляващи в предизборната акция, след която той стана президент на Съединени американски щати. Тръмп постоянно е твърдял, че няма скришен сговор и че следствието е " лов на вещици ".

Част от следствието на Мюлър се занимава с това, дали Тръмп се е опитал незаконно да го попречва , по-специално с уволнението на някогашния си консултант по националната сигурност Майкъл Флин и някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, както и с реакцията си против отхвърли на основния прокурор Джеф Сешънс от следствието.

 Тръмп смекчи тона към Русия, за враждата било отговорно следствието за намесата ѝ
Тръмп смекчи тона към Русия, за враждата било отговорно следствието за намесата ѝ

" Няма скришен сговор с Русия ", още веднъж повтори той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР