Президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя отрече да е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя отрече да е
Коментари Харесай

Тръмп и другите лидери от Г-7 не се разбраха за Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в неделя отхвърли да е подписал взаимно известие на Г7 до Иран по отношение на нуклеарната му стратегия, както беше оповестено от френския му сътрудник Еманюел Макрон.

" Не, не съм обсъждал това ", каза Тръмп пред кореспонденти в коридорите на срещата на Г7 в Биариц, Франция.

Това опонира на Макрон, който малко преди този момент съобщи, че страните от Г-7 „ са се договорили какво да кажат на Иран “.

Тръмп сподели:  " Ние ще си свършим нашата работа. Но не можете да спрете хората да приказват. Ако желаят да приказват, те могат да приказват. "

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в неделя съобщи, че не е " удовлетворен "  от последния ракетен тест на Северна Корея, само че омаловажи сериозността на случая.

" Не съм удовлетворен от това, само че пък той не нарушава съглашението ", заяви Тръмп пред кореспонденти в коридорите на срещата на Г7, откакто Ким Чен Ун от Северна Корея следи тестовата пукотевица на ракетна установка за залпов огън.

Тръмп е заложил голям политически капитал в персоналната дипломация с Ким в до момента безрезултатно изпитание да убеди диктатора да се откаже от арсенала си от нуклеарни оръжия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР