Президентът на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък поиска Сенатът да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък поиска Сенатът да
Коментари Харесай

Тръмп иска Обама да свидетелства за руската намеса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в четвъртък изиска Сенатът да призове предшественика му в Белия дом Барак Обама за показания по следствието за интервенция на Русия.

Искане, на което беше отговорено с предизвестие от неговите съдружници там: " Внимавайте какво си пожелавате. "

Председателят на правосъдната комисия в Сената Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина и един от най-лоялните съдружници на Тръмп в Конгреса на Съединени американски щати, съобщи в четвъртък, че стартира следствие по отчета на спецпрокурора Робърт Мълер за намесата на Русия 2016 президентски избори.

Греъм обаче омаловажи концепцията да призове Обама да даде показания пред комисията.

" Силно съм угрижен за прецедента, който ще бъде открит посредством приканване на някогашен президент. " Никой президент не е над закона. Президентът обаче има искания за такива привилегии.″, сподели той пред Politico.

Припомняме, че Тръмп ускори тайната си доктрина " Обамагейт " с въвличането на Джо Байдън и други някогашни представители на Белия дом, което се дефинира от критици като обезверен опит да отвлече вниманието от пандемията от ковид.

Агресивната тактичност на Тръмп наподобява демонстрира, че той няма да се спре пред нищо, до момента в който не навреди на Обама и някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който се чака да бъде номинацията на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати.

Сенатът на 5 февруари оправда Тръмп по двете обвинявания за импийчмънт. Преди това Камарата на представителите го призна за отговорен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР