Президентът на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък поиска Сенатът да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък поиска Сенатът да
Коментари Харесай

Тръмп иска Обама да свидетелства за руската намеса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в четвъртък изиска Сенатът да призове предшественика му в Белия дом Барак Обама за показания по следствието за интервенция на Русия.

Искане, на което беше отговорено с предизвестие от неговите съдружници там: " Внимавайте какво си пожелавате. "

Председателят на правосъдната комисия в Сената Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина и един от най-лоялните съдружници на Тръмп в Конгреса на Съединени американски щати, съобщи в четвъртък, че стартира следствие по отчета на спецпрокурора Робърт Мълер за намесата на Русия 2016 президентски избори.

Греъм обаче омаловажи концепцията да призове Обама да даде показания пред комисията.

" Обамагейт ": Тръмп се пробва да замеси Байдън в тайна доктрина

Обама и Байдън забъркани в " разобличаването " на генерала от запаса Майкъл Флин

" Силно съм угрижен за прецедента, който ще бъде открит посредством приканване на някогашен президент. " Никой президент не е над закона. Президентът обаче има искания за такива привилегии.″, сподели той пред Politico.

Припомняме, че Тръмп ускори тайната си доктрина " Обамагейт " с въвличането на Джо Байдън и други някогашни представители на Белия дом, което се дефинира от критици като обезверен опит да отвлече вниманието от пандемията от ковид.

Агресивната тактичност на Тръмп наподобява демонстрира , че той няма да се спре пред нищо, до момента в който не навреди на Обама и някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който се чака да бъде номинацията на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати.

Сенатът на 5 февруари оправда Тръмп по двете обвинявания за импийчмънт. Преди това Камарата на представителите го призна за отговорен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР