Президентът на САЩ Доналд Тръмп увеличи списъка от прояви на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увеличи списъка от прояви на
Коментари Харесай

Тръмп маха пърхот от рамото на Макрон: Сега е безупречен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп усили листата от прояви на дипломатическа благосклонност, като прибави към него махането на пърхот от костюма на госта, в тази ситуация френския президент Еманюел Макрон.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАТ МЕЛАНИЯ И БРИЖИТ

Тръмп направи изненадващия жест тъкмо преди двамата водачи да театралничат за фотографите в Овалния кабинет на Белия дом.

Самият Макрон наподобява се посмути от тази демонстрация на угриженост.

Макрон: Путин е мощен водач, Западът би трябвало да внимава с него

Макрон: Ударихме Сирия за достойнството на интернационалната общественост

Тръмп желал да види Путин в Белия дом

"Имаме доста привилегировани връзки, дори в този момент ще махна този пърхот ", сподели Тръмп до момента в който изчеткваше с ръка рамото на черния костюм на Макрон. "Трябва да го създадем безукорен, в този момент е безукорен ", добави президентът на САЩ/

Той съобщи, че може скоро да реализира схващане с френския си сътрудник по иранското нуклеарно съглашение.

"Мисля, че водихме съдържателни разисквания по Иран и с неспокойствие чакаме да създадем нещо. Можем най-малко да реализираме съгласие между тях доста бързо. Мисля, че сме много покрай такова съгласие ", уточни Тръмп след среща с Макрон в Белия дом.

Тръмп предизвести Иран да не извършва заканите си, че ще възобнови нуклеарната си стратегия.

"Ако рестартират нуклеарната си стратегия, ще имат по-големи проблеми от когато и да било до момента ", съобщи той, без да изясни какво има поради.

Сирия е маловажна, същинската цел на Тръмп е друга

Доналд Тръмп: Русия и Иран поддържат животното Асад

Тръмп взима историческото решение за Иран, какво следва

По думите му обаче договорката за иранската нуклеарна стратегия, подписана от предшественика му Барак Обама е "безумна и смехотворна ". Тръмп уточни, че тя не включва създаването на балистични ракети или намесата на Техеран в спорове като тези в Йемен и Сирия.

Една от задачите на визитата на Макрон във Вашингтон е да убеди Тръмп да не отдръпва Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение. Според френския президент, даже да не е идеално, то е най-хубавият късмет да бъде удържан Техеран от сдобиване с нуклеарно оръжие.

В предизборната си акция обаче американският президент даде обещание "да скъса " текста, а след встъпването си в служба даде на европейските страни по съглашението (Франция, Англия и Германия) период до 12 май да предложат по-твърди ограничения в него.

В последните дни Русия, Китай и Англия приканиха за опазване на съглашението, а в неделя Макрон повтори, че няма "план Б " да бъде спрян Иран от сдобиване с нуклеарно оръжие.

Визитата на френския президент е първото държавно посещаване на задграничен водач в Съединени американски щати от встъпването в служба на Доналд Тръмп.

В наличието на френския си посетител Тръмп обаче намерено съжали, че му се постанова да договаря с Европейски Съюз по икономическите въпроси.

"Въпросът за комерсиалния продан с Франция е комплициран, тъй като го има Европейският съюз. Бих предпочел да договарям единствено с Франция ", сподели американският президент. "ЕС е доста недопечен с нас. Имат митнически бариери, които са неприемливи ".

Макрон, чието посещаване ще бъде последвано от аудиенция в петък на немския канцлер Ангела Меркел, прикани Тръмп към този момент да остави американските войски в Сирия, с цел да се подсигурява провалянето на екстремистите от "Ислямска страна ".

Today, @FLOTUS Melania and I were honored to welcome French President @EmmanuelMacron and Mrs. Brigitte Macron to the @WhiteHouse. We look forward to hosting them at tonight's State Dinner, in their honor. pic.twitter.com/wGJcWqSzyP
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 24, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР