Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че добре се разбира

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че добре се разбира
Коментари Харесай

Тръмп рязко промени тона на среща с Меркел

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърди, че добре се схваща с канцлера на Германия Ангела Меркел, макар че преди началото на срещата на върха на НАТО той остро нападна Берлин в региона на търговията и защитата.

Коментарът на Тръмп е внезапна смяна на тона в границите на няколко часа.

" Проведохме страхотна среща, обсъдихме военните разноски и разговаряхме за търговията ", сподели той по време на среща с канцлера в коридорите.

" Имаме доста, доста положителни връзки ", добави президентът на Съединени американски щати и акцентира, че Вашингтон има " страхотни връзки " с Германия.

Вярвам, че нашата търговия ще се усили и доста други неща ще се усилят. Ще забележим какво ще се случи през идващите месеци, продължи той.

Меркел от своя страна съобщи, че доста се радва, че е имала опцията да замени отзиви с Тръмп. Тя чака и в бъдеще да продължат диалозите.

Това е доста значимо, сподели канцлерът и добави, че двете страни са положителни сътрудници.

Ангела Меркел означи, че са разменили отзиви за икономическото развиване, за миграцията и комерсиалните връзки, както и за идните визити на президента на Съединени американски щати.

Двамата обаче отхвърлиха да дават отговор на журналистически въпроси.

" Ройтерс " осведоми, че Тръмп и Меркел също по този начин са разискали строителството на газопровода " Северен поток-2 ".

По-рано Тръмп на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг разкритикува строителството на газопровода. Държавният глава съобщи, че Берлин е изцяло подвластен от съветски газ.

Малко по-късно Тръмп се срещна и с френския президент Еманюел Макрон. В началото на срещата американският водач изрази вяра, че въпросите за разноските за защита и търговията ще бъдат позволени по време на диалозите с Макрон.

В началото на договарянията Макрон съобщи, че не е склонен с констатацията на президента, че Германия е " заложник " на Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР