Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да присъства на годишната

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да присъства на годишната
Коментари Харесай

Тръмп се завръща на форума в Давос, Иран няма да участва

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да участва на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос идната седмица, а министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф анулира визитите , обявиха уредниците на събирането на политически и бизнес водачи, оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че Тръмп участва на събитието в швейцарския планински курорт през 2018 година, той не взе участие предходната година и завръщането му идва на фона на обвинявания за импийчмънт в Съединени американски щати.

Зариф, който трябваше да участва, към този момент не е в листата от близо 3000 души , които вземат участие на събитието, което се организира под мотото " Заинтересовани страни за резистентен и обединен свят ".

" Трябва да разберем анулацията от иранския външен министър Зариф на фона на несигурността в района и какво се случва в Иран ", съобщи Борге Бренде, президент на форума, по време на конференция, преди 50-годишнината на срещата. Няма други ирански чиновници в листата на присъстващите , който включва президентите на Ирак и Афганистан.
 Борис Джонсън: Бойкот на Давос
Борис Джонсън: Бойкот на Давос

Решение на английския министър председател

Около 53 държавни глави би трябвало да пътуват до Алпите , в това число Ангела Меркел, 35 финансови министри и към 30 министри на търговията , обявиха уредниците.

Други присъстващи са американският секретар на Министерството на финансите Стивън Мнучин и американският търговски представител Робърт Лайтхайзър, като Иванка Тръмп и нейният брачен партньор Джаред Къшнър също са в делегацията на Съединени американски щати , демонстрира описът на участниците.

Грета Тунберг , 17-годишната шведска климатична активистка, която провокира световното протестно придвижване FridaysforFuture, се връща в Давос за втора година и ще взе участие в сесия на тематика " Спиране на климатичния апокалипсис ".

" Светът е в изключително състояние и прозорецът за деяние се затваря бързо ", разяснява Клаус Шваб, създател и изпълнителен ръководител на форума пред кореспонденти, като добави, че в Давос ще бъде стартирана обществена частна самодейност за " засаждане на 1 трилион дървета до края на това десетилетие ".
 Грета Тунберг настоя международните водачи да сложат завършек на
Грета Тунберг настоя международните водачи да сложат завършек на " лудостта " с изкопаемите горива

" Всичко по-малко би било изменничество против самия живот "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР