Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен от
Коментари Харесай

Конгресмени: Тръмп трябва да бъде отстранен от поста, за да бъде защитена националната сигурност

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да бъде отхвърлен от поста, с цел да бъде предпазена националната сигурност и опазена системата за ръководство на страната, обявиха седемте конгресмени демократи, които ще съставляват Камарата на представителите на правосъдния развой в Сената. Позицията на обвинителите е изложена в оповестен през вчерашния ден меморандум на уеб страницата на долната камара на американския Конгрес, представен от Ройтерс, Асошиейтед прес и ТАСС.

" Делото против президента на Съединени американски щати е просто, фактите са неоспорими, а доказателствата безапелационно откриват, че президентът Тръмп е злоупотребил с пълномощията на поста си, с цел да предизвика задгранична интервенция в избори за своя лична политическа полза и в ущърб на американските национални ползи. Той е загърбил клетвата си да извършва правилно законите и е предал публичното доверие. Погрешното държание на президента Тръмп съставлява заплаха за нашите демократини процеси, нашата национална сигурност и нашата обвързаност към върховенството на закона ", декларират създателите на документа.

След като бил махленски, президентът се е опитал да потули делото посредством възпрепятстване на разследването на Камарата на представителите на неговите злоупотреби. Той би трябвало да бъде отхвърлен от поста, декларират конгресмените. По думите им Конституцията предлага единственото средство против толкоз груба корист с президентската власт - премахване от поста.

" Единственият оставащ въпрос е дали членовете на Сената ще одобряват и изпълнят дълга, предоставен им от съставителите на Конституцията и техните конституционни Клетви. Историята ще отсъди до каква степен всеки сенатор се е стремял да бъде над междпартийните различия, почтено да изследва обстоятелствата и да отбрани Конституцията ", акцентират създателите на меморандума. Те призовават Сената да признаят Тръмп за отговорен, тъй че сегашният и всеки предстоящ президент да не могат да правят правонарушения, попадащи под импийчмънт, и да заобикалят отговорнстта за действията си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР