Президентът на САЩ Доналд Тръмп спечели разрешението на съдия да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп спечели разрешението на съдия да
Коментари Харесай

Съдия позволи на Тръмп да строи стена по границата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп завоюва разрешението на арбитър да построи стена на границата с Мексико, оповестява АП.

Но съгласно организацията в този момент Тръмп се нуждае от парите.

Окръжният арбитър Гонсало Куриел отхвърли причините на щата Калифорния и правозащитни организации, че администрацията надвишава пълномощията си посредством нарушение на закони, съгласно които се изискват изследвания на околната среда и други преди да стартира строителството на стена по границата.

" Голяма правосъдна победа през днешния ден ", написа Тръмп в " Туитър " в отговор на решението на съда. Той не загатна свои предходни мнения за мексиканското родословие на съдията.

Въпреки че Тръмп победи в съда, Конгресът към момента би трябвало да утвърди финансиране за стената. Искането на президента Тръмп Мексико да заплати за стената все още няма да се извърши.

Този месец Сенатът отхвърли молба за 18 милиарда $, които да са част от пакет, включващ внезапно орязване на легалната имиграция и позволение млади имигранти да останат в страната, откакто те краткотрайно бяха предпазени от депортация с стратегия от ръководството на Барак Обама, наричана DACA.

Правозащитни организации оповестиха, че ще апелират решението на съдията.

Ако Тръмп откри пари, строителството на стената може да продължи. В град Калексико в Калифорния стартира строителството на 9,1-метрово затруднение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР