Президентът на САЩ Доналд Тръмп спази традицията преди Деня на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп спази традицията преди Деня на
Коментари Харесай

Тръмп спаси от празничната трапеза Корн и Коб

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съблюдава традицията преди Деня на благодарността, като помилва две пуйки, които щяха да станат част на празничната софра на Белия дом, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Националната федерация на производителите на пуйки показа на Белия дом две пернати - Корн и Коб, и Тръмп реши, че те няма да бъдат пожертвани в името на празника. Корн даже бе разгласен за Национална пуйка на тазгодишния Ден на благодарността, който американците означават на следващия ден.

Двете пернати в този момент ще се отдръпват да живеят в новия си дом в рамките на кампуса на щатския университет на Айова.

Президентът съблюдава традицията, като произнесе тирада по време на церемонията за опрощение на пуйките, само че в нея липсваха обичайните за събитието шеговити мнения. Вместо това Тръмп загатна за имунизациите против COVID-19, които в скоро време ще получат утвърждението на регулаторните органи на Съединени американски щати.

" Изразяваме благодарности за имунизациите и методите на лекуване, които скоро ще сложат завършек на пандемията ", съобщи Тръмп.

По време на събитието, състояло се в Розовата градина единствено няколко часа, откакто Джо Байдън разгласи екипа си за национална сигурност, Тръмп акцентира: " Америка преди всичко - за какво би трябвало да се отхвърляме от това ". Но не пожела да остави публицистите да му задават въпроси.

Миналата година Тръмп употребява церемонията, с цел да се майтапи с процедурата за импийчмънт против него. А през 2018 година предложи едната от двете помилвани пуйки да се кандидатира на изборите.

Традицията да се пращат пуйки, предопределени за трапезата на Белия дом, в разнообразни ферми се наложи по време на президента Роналд Рейгън.

Но президентът Джордж Буш вкара годишната гала за опрощение на пуйките през 1989 година Тогава той пощади 23-килограмово пернато на фона на митинг на деятели в отбрана на птицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР