Президентът на САЩ Доналд Тръмп си навлече гнева на кандидатите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп си навлече гнева на кандидатите
Коментари Харесай

Тръмп: Балтимор е отвратителна и заразена с гризачи кочина

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп си навлече гнева на претендентите за поста му от Демократическата партия, откакто назова изборния регион на собствен политически конкурент в Балтимор " отвратителна и инфектирана с гризачи кочина ".

Тръмп насочи нападки в Туитър към конгресмена Илайджа Къмингс, който оглавява комисията на Камарата на представителите за контрол над изпълнителната власт. Преди това Къмингс подлага на критика неведнъж метода, по който граничните управляващи се отнасят към претендентите за леговище, пристигнали през границата с Мексико. Президентът упрекна Къмингс, че насочва незаслужени нападки против чиновниците по границата, вместо да се погрижи за личните си гласоподаватели.

Определението на Тръмп за Балтимор като " инфектирана кочина " провокираха остра реакция, защото болшинството от локалните поданици са чернокожи.

Един от водещите претенденти за изборите през 2020 година - демократът Джо Байдън, разяснява, че един президент би трябвало да крепи нацията, а не да я раздира и че Тръмп " за следващ път " се е потвърдил несъответствуващ за поста.

Водачът на демократите в Конгреса - Нанси Пелоси, още веднъж упрекна Тръмп в расизъм - още веднъж, откакто по-рано този месец президентът подкани четири представителки на етническите малцинства от Конгреса да се върнат в страните, от които произлизат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР