Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се провали“, ако се

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се провали“, ако се
Коментари Харесай

Берлин: Компаниите и потребителите ще платят сметката , ако САЩ и Европа влязат в търговска война

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп „ ще се провали “, в случай че се опита да сложи европейските страни една против друга, употребявайки търговията.

Това съобщи министърът на стопанската система на Германия Петер Алтмайер преди отлитането си за посещаване във Вашингтон в неделя, написа немската редакция на електронното издание The Local, цитирансо от " Фокус ".

„ В Европейския съюз ние сме митнически съюз и действаме групово. Нито е в полза на държавното управление на Съединени американски щати да разделя Европа, нито то ще успее, в случай че опита “, убеден е Алтмайер.
Според думите на близкия съдружник на немския канцлер Ангела Меркел, съществена точка в дневния ред на срещите му във Вашингтон ще бъде новата митническа политика на Съединени американски щати и по-конкретно – увеличените мита за импорт на стомана (25%) и алуминий (10%) в страната.

„ Компаниите и потребителите от двете страни ще платят сметката, в случай че Съединени американски щати и Европа влязат в комерсиална война между тях “, счита немският министър, като добави, че до момента в който Вашингтон и Брюксел се карат, трети страни, като да вземем за пример Китай, който наводнява международния пазар с евтина стомана, ще „ се смеят в профил “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР