Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме в Белия дом

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме в Белия дом
Коментари Харесай

Тръмп ще приеме в Белия дом шампиона в НХЛ Вашингтон

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще одобри в Белия дом на 25 март настоящия първенец в Националната хокейна лига Вашингтон.

" Кепиталс " ще стане първият столичен клуб, почетен с тази чест от 1997 година.

" Едва през днешния ден научихме за това. Много се веселя, прелестно е ", разяснява капитанът и водещ изпълнител на клуба Александър Овечкин.

Вашингтон завоюва купа " Стенли " за първи път в историята си през предишното лято след триумф във финалната серия с 4:1 победи над Лас Вегас.

Шведският нападател Никлас Бекстрьом съобщи, че за разлика от други тимове в последните години, от Вашингтон няма да вършат никакви политически акции, свързани с поканата на американския президент да посетят Белия дом. " Нямаме желание да смесваме политиката и спорта. Ще отидем там, тъй като спечелихме купата през предишния сезон ", разяснява той.

Както е известно, през юни 2018 година Тръмп анулира приема на първенеца на Националната футболна лига Филаделфия Ийгълс поради отхвърли на болшинството от играчите да участват поради противоречие с политиката на президента.

Тръмп тогава заяви, че няма да кани и първенеца на Националната баскетболна асоциация, откакто водачите на двата финалиста Стеф Къри (Голдън Стейт) и ЛеБрон Джеймс (Кливланд) обществено обявиха, че няма да отидат в Белия дом.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР