Президентът на САЩ Доналд Тръмп се подготвя да закрие щаба

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се подготвя да закрие щаба
Коментари Харесай

Тръмп обмисля да закрие щаба за борба с коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се приготвя да закрие щаба към Белия дом за битка с ковид, до момента в който в това време умрелите към този момент са над 70 000, а специалисти предизвестяват, че най-лошото занапред следва, написа " Гардиън ".

Вицепрезидентът Майк Пенс, който управлява щаба, разяснява през вчерашния ден, че координирането на отговора против ковид може да бъде трансферирано на федералните организации в края на май или началото на юни.

Майк Пенс пък съобщи, че може да разхлабен щаба след 25 май, при започване на юни.

Не споделям, че всичко е съвършено, и да, някои хора ще бъдат ли наранени? Да. Някои хора ще бъдат ли наранени неприятно? Да, предизвести Тръмп по време на посещаване в Аризона. " Ние ще би трябвало да отворим страната, ще би трябвало да отворим скоро ", добави той.

В изявление за ABC News Тръмп съобщи, че американците ще би трябвало да се приспособяват с ограниченията за обществена отдалеченост. Той предизвести, че затварянето на страната идва на цената на увеличена приложимост на опиати и самоубийства.

Преди дни " Ню Йорк таймс " разгласява вътрешен отчет на Белия дом, в който се споделя, че умрелите от ковид дневно могат да набъбнат до 3000 през юни. Има опасения, че Тръмп може да изостави тактиката за публично здраве в интерес на стопанската система. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР