Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за "истински защитник

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за "истински защитник
Коментари Харесай

Тръмп се обяви за истински защитник на околната среда

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се разгласи за "истински бранител на околната среда ", само че макар консенсуса измежду учените съобщи, че не може да каже дали човешката активност е причина за климатичните промени, съобщи Франс прес.
"Искам безусловно чиста вода, желая допустимо най-чист въздух, какъвто към този момент имаме, това се усъвършенства за последната година ", съобщи президентът, без да посочи на какви данни се базира.

"Аз съм същински бранител на околната среда. Много хора се усмихват, когато го чуят ", добави президентът, който посети щата Джорджия след прекосяването на урагана Майкъл.

"Ще имам най-чистия въздух. Но това не значи, че би трябвало да принудим всички предприятия да сложат ключа под изтривалката ", продължи той. На въпрос за климатичните промени, които в предишното е наричал "шега ", президентът отвърна: "Има нещо, без значение дали се дължи на човешката активност или не ", продължи той.

През юни 2017 година Тръмп отдръпна Съединените щати от Парижкото съглашение за климата.
Според калкулации на учени от Харвардския университет държавното управление на Тръмп е отменило или почнало да анулира 76 закона и регламента за околната среда, с което в действителност отхвърля задачите за понижаване на парниковите газове, избрани от предшественика му Барак Обама, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР