Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви в събота, "твърдо

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви в събота, "твърдо
Коментари Харесай

Тръмп се обяви в полза на абортите, но добави, че допуска изключения

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се разгласи в събота, "твърдо в интерес на живота ", само че с ангажимента, че позволява изключения за бременност, настъпила при обезчестяване или блудничество, съобщи Франс прес. Държавният глава приказва, откакто ред американски щати вкараха ограничавания върху абортите, разяснява организацията.

"Както множеството знаят и за тези, които биха желали да знаят, (ще кажа, че) се разгласявам твърдо в интерес на живота с три изключения: обезчестяване, блудничество и отбрана на живота на майката - същата позиция като тази на Роналд Рейгън ", изясни Тръмп в Туитър.

Президентът показа мнението си за абортите, дни откакто южният щат Алабама забрани всички аборти като се изключи животоспасяващите за майката и планува санкции до 99 годни затвор за лекарите-нарушители.
Въпросът за доброволното спиране на бременността ще бъде в центъра на идната президентска акция в Съединени американски щати през 2020 година

Доналд Тръмп завоюва на своя страна религиозната десница, поначало скептично настроена към разведения милиардер, с обещанието да назначи съдии - съперници на абортите, във висшата правосъдна инстанция на страната.

След избирането си президентът назначи във Върховния съд двама магистрати - Нийл Горсъч и Брет Кавано, така че съдиите прогресисти към този момент са малцинство в този огран - четирима от общо девет, отбелязва Агенция Франс Прес.

Оттогава религиозната десница се надява Върховният съд малко по малко, малко по малко, да преразгледа историческото си решение, легализирало абортите.

След Алабама и Мисури забрани тази седмица абортите по-късно от осмата седмица на бременността.

Всички тези закони са в явно несъгласие с основното решение от 1973 година по делото "Роу против Уейд ", гарантиращо правото на американките да помятат при нежизнеспособен зародиш (до 24-ата седмица на бременността).

Съответно съдилищата би трябвало бързо да блокират тези нормативни актове. Инициаторите им обаче не считат да спрат дотук - те обявиха, че ще вършат нови действия, до момента в който стигнат до Върховния съд, с вярата, че ще го убедят да преразгледа решението си от 1973 година

Доналд Тръмп изиска също така конгресът да забрани абортите при напреднала бременност. "Колкото до късните (че и повече) аборти, радикалната левица се цепи вътрешно по въпроса (...) Трябва да останем единни и да спечелим в името на живота през 2020 година ", написа той нощес в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР