Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви до петък 23

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви до петък 23
Коментари Харесай

Тръмп ще въвежда мита за китайски стоки от петък 23 март


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се готви до петък 23 март да вкара мита на редица артикули от Китай в размер на 60 милиарда $. Това заяви вестник „ Вашингтон пост “ базирайки се на източници от администрацията на Тръмп.

Президентът още по времето на своята предизборна акция неведнъж заявяваше, че желае да има специфични антидъмпингови мита, цени и квоти за китайските артикули, защото Китай поради несъответствието в двустранната търговия, нанася вреди на Съединени американски щати, продавайки продукцията си на занижени цени.

Тръмп назова Пекин стопански зложелател на Съединени американски щати поради манипулиране на курса на националната валута. В отговор китайските управляващи обявиха, че курсът на юана не е причина за комерсиалния дисбаланс в търговията сред Съединени американски щати и КНР и прикани за развиване на взаимноизгодно съдействие.

Тръмп подписа на 8 март декрет за въвеждане на мита за импорт на продукцията на стоманената и алуминиевата индустрия. Той посочи, че митото ще е 25% за стоманата и 10% за алуминия. Тръмп не изключи някои страни като Канада, Мексико и Австралия да бъдат освободени от мита. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР