Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е „съпротивил” на руския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е „съпротивил” на руския
Коментари Харесай

The Washington Post разкри детайли от първия телефонен разговор между Тръмп и Путин

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е „ съпротивил” на съветския водач Владимир Путин по време на първия им телефонен диалог на 28 януари 2017 година, написа The Washington Post, базирайки се на източници в Белия дом.

Според изданието Тръмп е нарекъл Путин „ популярен водач и се впуснал в извинения, че не му се е обаждал по-рано.

Бивши и сегашни помощници на президента на Съединени американски щати, които съгласно вестника са участвали в Овалния кабинет по време на диалозите, обявиха, че Тръмп “се е държал раболепно и подмазвачески”.

Отбелязва се, че американският водач е прескачал от една тематика в друга, до момента в който Путин се е придържал към обрисуваните тематики на полемиката. “Тръмп се държеше по този начин: „ Боже мой, моите помощници не ми споделиха, че желаете да говорите с мен”, съобщи източник пред изданието.

Твърди се, че по време на едно от телефонните позвънявания Тръмп сякаш се е обърнал към съветския президент за „ указания за определяне на другарски връзки с водача на КНДР Ким Чен-ун “.

Според WP чиновниците на Белия дом са се чудели за какво Тръмп е толкоз отзивчив към Москва.

Отбелязва се също, че Тръмп не е бил „ сигурен “ в заключенията на Лондон по отношение на „ отравянето “ на Сергей и Юлия Скрипал в британския град Солсбъри.

В диалог с тогавашния министър-председател на Англия Тереза Мей е сложил под въпрос изводите на разузнаването по отношение на присъединяване на Русия в този случай, показва изданието.

Демократите в Конгреса на Съединени американски щати започнаха развой на импийчмънт против Доналд Тръмп, упрекнат в изнудване на Украйна. За да опровергае претенциите против американския водач, Белият дом разгласява стенограма от диалога на Тръмп от юли със Зеленски.

Освен това демократите оповестиха желанието си да изискат издание на диалозите сред Тръмп и Путин. Руският водач съобщи, че не е срещу публикуването на договарянията му с Тръмп, защото в тях няма никакви компромати.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР