Президентът на САЩ Доналд Тръмп сащиса зрителите си, като предложи,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп сащиса зрителите си, като предложи,
Коментари Харесай

Медици заклеймиха опасно предложение на Тръмп за лечение на COVID-19

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сащиса феновете си, като предложи, че хората могат да бъдат инжектирани с дезинфектант за лекуване на новия ковид (COVID-19), концепция, която медицински специалист дефинира като " шокираща ", оповестява " Гардиън ".

В ежедневната конференция в Белия дом на оперативния щаб за битка с ковид президентът на Съединени американски щати разиска ново държавно проучване за това по какъв начин вирусът реагира на разнообразни температури, климати и повърхности.

" И тогава виждам дезинфектант там, където го унищожава в границите на минута ", сподели Тръмп, като добави: " Една минута! А има ли метод да създадем нещо посредством инжектиране вътре или съвсем разчистване? Тъй като виждате, че попада в белите дробове и поразява белите дробове, тъй че би било забавно да ревизирате това. Лекари би трябвало да боравят с това, само че ми звучи забавно. "

Д-р Дебора Бъркс, координаторът за реагиране на оперативния щаб, е останала безмълвна. Но обществените медии избухнаха в насмешки и отвращение от президента, който постоянно се опълчва на науката и също по този начин стартира концепцията за лекуване на пациентите с ултравиолетова (UV) светлина.

Няколко лекари предизвестиха обществеността против инжектиране на дезинфектант или потребление на UV светлина.

Робърт Райх, професор по обществена политика в Калифорнийския университет в Бъркли и някогашен министър на труда, написа в " Туитър ": " Брифингите на Тръмп интензивно заплашват здравето на обществото. Бойкотирайте пропагандата. Слушайте специалистите. И апелирам, не пийте дезинфектант. "

Уолтър Шауб, някогашният шеф на Службата по държавна нравственос, добави: " За мен е неразбираемо, че дебил като този заема най-високата служба в страна и че има хора, задоволително глупави, с цел да мислят, че това е ОК. Не мога да допускам, че през 2020 година би трябвало да предизвестявам всеки, който слуша президента, че инжектирането на дезинфектант може да те убие. "

Тръмп към този момент беше неодобрен остро по отношение на лансираното от него лекарство хидроксихлорохин, чието автентично предопределение е за лекуване на малария, като лекуване за ковид. Изследванията не са разкрили доказателства, че препаратът е потребен, а държавен специалист по ваксини твърди, че е уволнен поради ограничение на използването му.

Американският държавен глава акцентира по време на конференцията върху резултат от проучване на Министерството на вътрешната сигурност, съгласно което коронавирусът отслабва по-бързо при излагане на слънчева светлина, топлота и мокрота, повишавайки очакванията, че може да стане по-малко инфектиран през летните месеци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР