Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че втората му среща

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че втората му среща
Коментари Харесай

Тръмп няма търпение да се срещне с Ким – на 27 февруари, в Ханой

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че втората му среща с водача на Северна Корея Ким Чен Ун ще се организира на 27-28 февруари в Ханой.

" Моите представители преди малко напуснаха Северна Корея след доста продуктивна среща, те са уговорили времето и датата за втората среща с Ким Чен Ун. Тя ще се състои в Ханой, Виетнам, на 27 и 28 февруари. С неспокойствие чакам срещата с ръководителя Ким и напредъка по идеята на мира. " - написа Тръмп.

Припомняме, първата среща сред Ким и Тръмп се състоя на 12 юни 2018 година в Сингапур. Та е и първата в историята на такова ниво сред двете страни. Основен акцент беше нуклеарното разоръжаване, както и намаляването на напрежението в двустранните връзки.

След срещата беше подписано съглашение, с което Пхенян се ангажира с цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров, а Съединени американски щати - изцяло да подсигуряват сигурността на Северна Корея.

Впоследствие обаче се появиха информации, че Пхенян продължава да извършва нуклеарната си стратегия и че севернокорейските ракети към този момент се сглобяват в индустриални звена, които са принадлежали към цивилния бранш. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР