Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че ще се подпише

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че ще се подпише
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че повече няма да разделят имигрантските семейства

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че ще се подпише под разпореждане , което ще предотвратява разделянето на имигрантски фамилии , осведомят международни организации.

Спорно решение на администрацията за делене децата от родителите на границата на Съединени американски щати с Мексико провокира сериозен вътрешен и интернационален отзив . Политиката е остро подложена на критика.

 Щати в Съединени американски щати отхвърлят да се преценяват с политиката на Тръмп към имигрантите
Щати в Съединени американски щати отхвърлят да се преценяват с политиката на Тръмп към имигрантите

" Жестока и неамериканска " политика

Американският водач разясни, че ще се " подпише под нещо превантивно " за имиграцията, защото желае да не разделя имигрантските фамилии. Решението му е в отговор на конфликта с опозиционни депутати за имиграционната политика и практиката да се разделят децата от родителите , когато незаконните имигрантски фамилии бъдат арестувани на границата.

 Тръмп: Съединени американски щати не са мигрантски лагер
Тръмп: Съединени американски щати не са мигрантски лагер

Не се извиняват за разграничените фамилии поради миграционната промяна

Правителството притиска Демократическата партия да работи с републиканците за дълготрайно решение , в това число издигане на стена и разполагане на техника за наблюдаване по границата с Мексико.

Тръмп изрази вяра, че ограниченията ще бъдат последвани от законодателство.

По-рано АП заяви, че секретарят за вътрешната сигурност Кирстен Нилсен приготвя разпореждане за Тръмп , което разрешава имигрантските фамилии да останат дружно след задържането им.

Междувременно ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Пол Райън заяви, представен от Агенция Франс Прес, че в четвъртък американските законодатели ще гласоподават законопроект за преустановяване на противоречивата процедура на делене на децата от родителите, хванати на границата без документи.

" Не желаеме децата да бъдат отнемани от родителите . Можем да прилагаме нашите имиграционни закони без да разделяме фамилиите. Администрацията желае Конгресът да работи и ние ще го създадем. Утре Камарата на представителите ще гласоподава законодателство фамилиите да остават дружно ", изясни Райън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР