Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е уволнил директора

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е уволнил директора
Коментари Харесай

Тръмп уволни служител, обявил изборите за най-сигурните в историята на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че е уволнил шефа на Агенцията по киберсигурността и сигурността на инфраструктурата Крис Кребс. По думите на президента Кребс е направил " извънредно неопределено " изказване по отношение на сигурността на американските избори, съобщи Ройтерс.

През последните седмици ръководената от Кребс организация споделяше, че тазгодишните избори са " най-сигурните в американската история ". Той също така опровергаваше персонално в Туитър погрешните изказвания за изборни измами, които постоянно биват стартирани от президента.

Като началник на Агенцията по киберсигурността и сигурността на инфраструктурата Кребс беше един от най-висшестоящите чиновници, които имаха за задача да пазят изборната инфраструктура от задгранична интервенция и измами.

Президентът на Съединени американски щати сменя и други високопоставени чиновници, които не счита за задоволително правилни, акцентира английският в. " Гардиън ". На 9 ноември Тръмп одобри оставката на министъра на защитата Марк Еспър, като част от акцията за слагане на лоялни към него фигури на водещи позиции в Пентагона, напомня изданието.

Кребс сподели, че е очаквал да бъде уволнен, откакто предходната седмица неговата организация отхвърли изказванията на президента за всеобщи измами.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР