Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че британският министър-председател Тереза

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че британският министър-председател Тереза
Коментари Харесай

Мей поканила Тръмп на две посещения в Лондон

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че английският министър-председател Тереза Мей го е поканила да посети два пъти страната й през 2018 година, включително и на държавна аудиенция. Това излиза наяве две седмици, откакто президентът на Щатите се отхвърли да гостува в Лондон през февруари, както бе планувано по-рано. Както написа в своя " Туитър " журналистът Пиърс Морган, който интервюира американския водач, двете визити са контрактувани за лятото и есента. " Президентът Тръмп ми сподели, че тази седмица Тереза Мей му е предложила да направи две визити до Англия тази година – една работна през лятото и една държавна през есента ", гласи обявата на Морган в обществената мрежа, съобщи БГНЕС.

Пълното му изявление с американският водач ще бъде излъчено през днешния ден по английската телевизия ITV. Отделни елементи от диалога му с Тръмп ще бъдат оповестени и във вестник " Мейл он Съндей ". Въпреки това обаче към този момент бяха завъртени рекламни филмови откъси от телевизионния запис. В един от фрагментите се вижда по какъв начин президентът на Съединени американски щати декларира, че се смята за доста известна и харесвана персона във Англия. " Постарах се да не се изсмея и означих: доста опозиционни политици, като Джеръми Корбин, водачът на лейбъристите, и кметът на Лондон Садик Хан не желаят да ви позволен до страната. Те не желаят да идвате по какъвто и да било мотив ", разяснява Морган.

" Това си е техен проблем. Ако не желаят, аз мога да си остана и вкъщи ", дал отговор Тръмп на забележката и добавил, че доста от британците в действителност харесват възгледите му и се отнасят към него с почитание.

БГНЕС напомня, че през 2017 година Мей насочи покана към Тръмп от името на кралица Елизабет II да отиде на държавно посещаване във Англия. Повече от 2 млн. британци обаче подписаха петиция за анулация на визитата му поради възмущението си към политиката му и в частност, антимиграционния му декрет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР