Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува Франция в понеделник за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува Франция в понеделник за
Коментари Харесай

Тръмп обеща да отвори Европа за американското вино

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува Франция в понеделник за " нечестните мита " върху " страхотното " американско вино, предава AFP.
Държавният глава, за който е известно, че не пие алкохол, увери, че ще работи за отварянето на европейския пазар за американското вино и упрекна Франция, че основава несправедливи търговски бариери.
" Франция ни таксува доста за виното, а ние им начисляваме напълно малко за френското вино ", съобщи той пред телевизионния канал CNBC.
Американските производители се оплакват, че френските виновност стигат до американските лавици " за нищо ", уточни Тръмп, като добави, че това " не е почтено и ще създадем нещо по въпроса ". " И ние имаме ужасно вино ", означи американският президент.
Френската организация напомня, че Вашингтон и Брюксел се готвят да стартират договаряния за комерсиално съглашение за разрешаване разногласията, стартирани от Доналд Тръмп предходната година, когато той усили митата върху стоманата и алуминия. Представители на Европейски Съюз обаче неведнъж са заявявали, че няма да разискват земеделието.
Вносните мита на Европейския съюз върху виното са по-високи от американските цени за европейските виновност, а потребителите в Европейски Съюз купуват по-малко от американския артикул. Франция е главен производител на вино, само че като част от 28-членния блок не дефинира лична комерсиална политика или цени.
В взаимозависимост от типа и наличието на алкохол, вносът на вино е против американски мита от 5,3 цента до 12,7 цента на бутилка, съгласно Американската комисия за интернационална търговия. Пенливите виновност се таксуват с по-висока ставка от към 14,9 цента на бутилка.
Но американските виновност, изпратени до Европейски Съюз, са изправени пред мита от 11 до 29 цента на бутилка, съгласно Института за вино, комерсиално тяло, което предизвиква американския експорт.
През 2017 година Съединени американски щати внесоха 4,5 милиарда $ в европейско вино, само че продадоха единствено 553 млн. $ на Европа.
Все отново сред 2007 и 2018 година френските данни от митниците демонстрират, че износът на Съединени американски щати за Франция се е утроил, а Европа е най-голямата дестинация за експорт за американските виновност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР