Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе неочаквана среща с турския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе неочаквана среща с турския
Коментари Харесай

Тръмп проведе неочаквана и много важна среща в Лондон

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп организира непредвидена среща с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган в коридорите на срещата от високо ниво на НАТО в Лондон, написа "Фокус ", базирайки се на вашингтонското издание The Hill.

Турското държавно управление разгласява фотоси от срещата, а представител на Белия дом удостовери, че Тръмп и Ердоган са се срещнали по-рано.

Той не разказа срещата като двустранен диалог, нито като неофициален подобен, нито удостовери информацията, че тя е траяла към половин час.

Белият дом удостовери обаче, че двамата са разискали „ значимостта на това Турция да извършва своите отговорности в Алианса, и в допълнение да укрепи търговията посредством двустранни комерсиални действия на стойност 100 милиарда $ “. Освен това те са разискали районните проблеми, свързани със сигурността и енергийната сигурност.



Тръмп и други водачи от страните-членки на НАТО се срещат за два дни в Лондон, с цел да обсъдят цялостен набор от проблеми, свързани с Алианса. Срещата лице в лице сред Ердоган и Тръмп не беше част от формалния график.

Френският президент Еманюел Макрон загатна по-рано, че страните-членки имат желание да притиснат Турция по отношение на решението й да закупи съветските системи за противовъздушна защита С-400, макар опозицията от страна на НАТО.

Той сподели още, че Турция би трябвало да обясни своята позиция във връзка с терористичната формация „ Ислямска страна “, и упрекна Анкара, че „ от време на време “ работи с близки до нея, „ прокси “ организации.

Това се случи на среща сред Макрон и Тръмп на 3 декември. По време на тази среща, американският водач разказа своите взаимоотношения с Ердоган като положителни и се въздържа от рецензии към него, за разлика от своя френски сътрудник.

„ Мога единствено да кажа, че сме в положителни връзки с Турция и президента Ероган “, сподели Тръмп, запитан за позицията на Анкара за НАТО. „ Имаме доста положителни взаимоотношения “, добави още веднъж той.

Тръмп също така сподели, че неговата администрация „ гледа “ и обмисля наказания против Турция поради покупката на С-400, само че не даде по-ясен коментар по тематиката.

Срещата сред Тръмп и Ердоган идва откакто двамата разговаряха на 13 ноември в Белия дом. По време на диалогът им тогава, който пристигна след повишението на напрежението сред Вашингтон и Анкара, връзките сред двете страни изглеждаха другарски, само че по нищо не личеше, че са постигнали нещо с тази среща.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР