Президентът на САЩ Доналд Тръмп проучва възможността да въведе изискване

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп проучва възможността да въведе изискване
Коментари Харесай

"Уолстрийт джърнъл": САЩ проучват забрана на 5G оборудване, произведено в Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изследва опцията да вкара условие идващото потомство телекомуникационно съоръжение от пето потомство (5G) в Съединени американски щати да бъде проектирано и създадено отвън Китай, заяви нощес в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от " Ройтерс ".

Като част от изследването, което би трябвало да продължи 150 дни и е почнало след появилите се опасения за киберсигурността на Съединени американски щати, представители на властта слагат пред производителите на телекомуникационно съоръжение въпроса дали могат да създават отвън Китай американски хардуер, в това число електроника за клетъчни кули, рутери и суичове, както и програмен продукт, написа " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на източници.

През май администрацията на Тръмп взе на прицел китайския софтуерен колос " Хуауей " (Huawei), като забрани на компанията за купува витално значима американска технология без особено утвърждение и на процедура изключи потреблението на съоръжение на китайската компания при американските телекомуникационни мрежи поради опасения, свързани с националната сигурност.

Разговорите към момента са на импровизирано ниво, написа " Уолстрийт джърнъл ", а разпореждането към този момент изисква единствено лист от оферти за правила и регулации до приключването на периода от 150 дни през октомври. Вземането на решение може да отнеме години, добавя изданието. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР